Városlista
2024. szeptember 29, vasárnap - Mihály

Hírek

2010. Február 19. 11:00, péntek | Helyi
Forrás: Hír6.hu

Nem elég tökösek a békésiek

Nem elég tökösek a békésiek

Lezárult az index.hu által indított a Megyék Harca elnevezésű vetélkedő első fordulója és ma közzétették az eredményeket is. Békés megye az igencsak előkelő harmadik helyen áll a legokosabb közigazgatási egység cím elnyeréséért

Mi ez a játék?



A megye lakossága: okos, de töketlen?
Januárban indult az index.hu egész éven át tartó kvízsorozata, amely arra a roppant egyszerű kérdésre keresi a választ, hogy melyik az ország legokosabb megyéje. A játék lényege: minden hónapban más-más témában 12 kérdést tesznek fel a játékosoknak, akiknek kérdésenként 15 másodperc áll a rendelkezésükre a válaszoláshoz, a teszt kitöltése tehát nem vehet igénybe három percnél többet. Minden hónapban más témakör kerül a célkeresztbe, lesz sport, politika, mozi, irodalom és egyéb finomságok.

Minden megye ugyanolyan esélyekkel indul, mert az eredmények átlaga számít.
Most bebizonyíthatjuk lokálpatriotizmusunkat itt a Viharsarokban. Összefoghatunk és igazolhatjuk, hogy mi vagyunk a legokosabbak. Én már látom magam előtt, hogy a nemes cél érdekében Karsai József Simonka Györggyel, Domokos László Varga Zoltánnal kart karba öltve közösen petyegtetik be a pontos válaszokat.
A legtökösebb címet az a megye nyeri majd el, ahol a lakosságszám arányában a legtöbben vesznek részt a játékban.


Hogy csatlakozhatok?


A legegyszerűbb felmászni az index oldalára és ott minden információt megszerezhetünk. A facebook-on Megyék Harca csoportok alakultak, itt is lehet csatlakozni. Ki kell választani a megyét és az oldal tetején található Become a Fan-gombra bökni és már részeseivé is válunk az év legnagyobb kalandjának. A facebook előnye, hogy egy csomó infóval látnak el bennünket, láthatjuk az eredményeket, segítséget is kaphatunk a következő fordulót illetően.


Mi lesz a játék vége, mi jár a nyertesnek?


Bebizonyosodik, hogy Békés megyében élnek a legokosabb emberek. Jutalmul idevontatják a Balatont és a Hungaroringet, továbbá a befagyott Élővíz-csatornán királlyá koronázzák a megye összes lakosát. Komolyra fordítva a szót, az év végén nagyszabású ünnepség keretében átadják a Megyék Harca trófeát a nyertes terület megyei közgyűlése elnökének és a vándorkupa a következő év végéig a megyében marad. Az erkölcsi győzelem viszont felbecsülhetetlen, még az unokáink is emlékeznek fognak teljesítményünkre.

Mi az állás?


A januári forduló sajnos már lezárult, de nincs veszve semmi. A téma a tudomány volt, elég nehéz, de megválaszolható kérdésekkel. Békés megye jelenleg a harmadik 7,73-as átlaggal, az első Budapest (7,81), a második Csongrád (7,79). A legtökösebb megyék között viszont csak a tizenharmadik helyen állunk egyelőre 1,28-as átlaggal (vagyis ezer lakosonként 1,28 ember játszott). A két szám tömören azt jelenti, hogy Békés megyében kevesen játszanak, de azok nagyon okosak. Mind a két eredményen javíthatunk a február 25-én kezdődő második fordulóban, ahol a téma a film lesz.
Vegyük elő bátorságunkat az éjjeli szekrény alsó fiókjából és játsszunk. Nyomjuk le a nyavalyásokat!
Hajrá Békés megye!

Diós Zsolt

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 28. 09:11, szombat | Életmód

Néptánc- és táncházrekord született a budapesti Kossuth téren

Első alkalommal felállították a néptánc magyar rekordját, míg megdöntötték a táncházas körtánc magyar rekordját a résztvevők pénteken Budapesten a Kossuth téren, az Európai Sporthét alkalmával rendezett megmozduláson.