Városlista
2024. szeptember 28, szombat - Vencel

Hírek

2010. Április 25. 14:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Őrizetben a réztolvaj

Őrizetben a réztolvaj

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatója.

Őrizetben a réztolvaj

Tegnap hajnalban állampolgári bejelentés alapján a rendőrök Békéscsabán a Berényi út környékét ellenőrizték, mert a bejelentés szerint egy ismeretlen személygépkocsi várakozott a környéken. A kivonuló járőrök egy személygépkocsit találtak, amelyben senki nem tartózkodott, viszont az egyik ajtaja nyitva volt, valamint a csomagtartóból rézkábelek lógtak ki. A környék ellenőrzése során a rendőrök megállapították, hogy egy közeli házhoz tartozó műhelybe tört be ismeretlen tettes, ahonnan nagyobb mennyiségű, elektromos motor tekercseléséhez használt rézkábelt loptak el.

A környék átkutatása során sikerült elfogni a betörés helyszínétől nem messze egy 30 éves békési férfit, aki a lopás elkövetésével megalapozottan gyanúsítható. A férfit előállították a rendőrök és a bűnügyi őrizetbe vételére, majd a kihallgatására került sor. Az eljárást a Békéscsabai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt. A lopással okozott kár kb. 370.000 Ft. amely lefoglalással megtérült.


Mezőőri segítséggel elfogták a fémtolvajt

Még április 20-án a békéscsabai mezőőrök észlelték, hogy Békéscsabán a Makkosháti volt vízműtelepről ismeretlen tettesek nagyobb mennyiségű vasanyagot (kerítéselemeket, vascsöveket, zártszelvényeket tulajdonítottak el kb. 30.000 Ft. értékben. Ennek alapján a Békéscsabai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűntett miatt nyomozást rendelt el. A felderítő munka során a nyomozók a mezőőrséggel közösen végigjárták a környék MÉH telepeit és az egyik békéscsabai telepen felismerték az eltulajdonított vasanyagot hulladék között.

Az új jogszabályi változásoknak köszönhetően a telep tulajdonosa a pontos nyilvántartás alapján közölte, hogy kitől vette át a vasanyagot, így a Rendőrségnek már könnyű dolga volt elfogni a 25 éves békéscsabai férfit, aki a lopás elkövetésével megalapozottan gyanúsítható.

Albert István r. hdgy.
sajtóreferens

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 27. 12:53, péntek | Belföld

Visszaesésben a nyomtatott sajtó, kivéve a Szuperinfó!

15 százalékkal estek a print napilapok, a netről is tűnnek el az olvasók, a Kiskegyed.hu és a Szuperinfó viszont tarol - írja a Kreatív.hu.