Városlista
2024. szeptember 30, hétfő - Jeromos

Hírek

2010. Március 30. 18:00, kedd | Helyi
Forrás: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Orosházi sorozatbetörő elfogása

Orosházi sorozatbetörő elfogása

A Viharsarokban történt - a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatója.

Ez évben már a harmadszor derítették fel betöréssorozat elkövetőjét az Orosházi Rendőr-kapitányság munkatársai.
Március 25-én a délelőtti órákban vették őrizetbe a Bűnügyi Osztály nyomozói azt az orosházi férfit, aki a gyanú szerint az elmúlt hónapok alatt sorozatban követett el betöréses lopásokat.



Legutóbb március 22-én az esti órákban tört be az egyik belvárosi magánlakásba, ahonnan egyebek mellett egy nagy értékű antik hangszert tulajdonított el, mintegy 1,5 millió Ft kárt okozva. Az ez ügyben indult nyomozás során terelődött a gyanú a középkorú férfira, akit akkor már az összegyűlt bizonyítékok alapján más bűncselekmények elkövetése miatt is számításba vettek a nyomozók.



Az előállítását követően végrehajtott házkutatás során olyan tárgyi bizonyítási eszközöket sikerült lefoglalni, melyek alapján a gyanú még inkább megalapozottá vált. Ennek során az előkerült hangszer mellett számos, további eltulajdonított tárgyat is lefoglaltak a rendőrök.



Az eddig rendelkezésre álló adatok alapján 20-nál több sértett sérelmére elkövetett közel 40 betöréses lopás megalapozott gyanúja miatt hallgatták gyanúsítottként az őrizetbe vett férfit, aki szinte válogatás nélkül tört be minden olyan helyre, ahol pénzt, vagy értéktárgyakat sejtett. Többek között különféle üzletek, irodahelyiségek, intézmények, iskolai és üzemi konyhák mellett a Mátrai Stadion, a Gazdakör és a Vöröskereszt épületeibe történt betörések elkövetésével is gyanúsítható. Több olyan célpontja is volt, ahova két, három, sőt négy alkalommal is betört. A férfi a kihallgatása során beismerő vallomást tett.


Mindenképpen meg kell említeni, hogy a cselekmények végrehajtását többségében sajnos a riasztóberendezések hiánya, vagy elégtelen volta is nagyban elősegítette.



Előterjesztésünk alapján a gyanúsítottat a bíróság 30 nap időtartamra előzetes letartóztatásba helyezte, aki ellen lopás bűntett miatt folyik az eljárás.

Albert István r. hdgy.
sajtóreferens

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 29. 08:24, vasárnap | Sport

Jobban van Kempf Zoltán BMX-versenyző

Kielégítő és megnyugtató az állapota Kempf Zoltán BMX-versenyzőnek, aki a múlt héten szenvedett súlyos balesetet Svájcban.