Városlista
2024. szeptember 29, vasárnap - Mihály

Hírek

2010. Február 25. 09:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Békéscsaba Megyei Jogú Város

Százszorszépek a Máriássy utcában

Százszorszépek a Máriássy utcában

A 100 esztendős Ilonka nénit köszöntötték szerettei Békéscsabán.
Régi ismerőshöz látogatott el Békéscsaba polgármestere szerda délután. Hiszen Vantara Gyula 2008 augusztusában már találkozott Kiss Istvánné Ilonka nénivel, aki akk

A terül-terülj asztalkánál nemcsak Ilonka néni nővére, a 102 esztendős Mária foglalt helyet, hanem a két húga is: Judit, aki 88, és Zsuzsika, aki a maga 85 esztendejével a legfiatalabb a Mihalik lányok között.


A tiszteletre méltó évszámokon felül érdekesség, hogy a Mihalik család a múlt század elején is már a Máriássy utcában lakott, ahol most Ilonka néni, csak éppen három házzal lejjebb. Azonfelül Ilonka néni közvetlen szomszédja nem más, mint Mária néni.


- Jaj, de gyönyörű, ilyet még soha nem kaptam - kiáltott fel örömében Ilonka néni, amikor Vantara Gyula átadta neki a kezében lévő virágcsokor egyikét. - Ez pedig a Mária nénié, mert a 102 éveseket is fel kell köszönteni - mondta a polgármester. Ezután a fotózás kedvéért asztalbontás következett, mert a Mihalik lányok ragaszkodtak hozzá, hogy a polgármester közéjük üljön „fiatalodni".


Vantara Gyula a Mihalik lányok között

Such Tamás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 29. 08:24, vasárnap | Sport

Jobban van Kempf Zoltán BMX-versenyző

Kielégítő és megnyugtató az állapota Kempf Zoltán BMX-versenyzőnek, aki a múlt héten szenvedett súlyos balesetet Svájcban.