Városlista
2024. szeptember 28, szombat - Vencel

Hírek

2010. Április 25. 11:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Hír6.hu

"Széténeklés" döntött az első helyről

"Széténeklés" döntött az első helyről

Kiosztották "Az Én Hangom" verseny díjait.
A tervezettnél eggyel több fordulót rendeztek „Az Én Hangom" énekverseny döntőjében pénteken este Békésen. A két korcsoportban meghirdetett versenyben ugyanis a 17 és 35 év kö

A jövő sztárjai léptek fel pénteken este Békésen, a Művelődési Központban, ahol „Az Én Hangom" énekverseny döntőjét rendezték. Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő békési zenei tehetségkutató versenyre előzetesen közel hatvanan jelentkeztek az ország legkülönbözőbb pontjairól, Budapesttől Szegedig, Debrecentől Nagyszénásig. Az előzsűrizést követően a döntőbe húszan jutottak be. A tizenhat év alatti kategóriában hét lány és két fiú küzdött a győztesnek járó díjakért. Az első kategóriában versenyen kívül bemutatót tart a debreceni Csáki Benedek Szabolcs és Benedek Szabolcs, akik az Oroszlánkirályból adtak elő egy duettet.

A zsűri néhány tagja: Pély Barnabás, Tóth Gabi, SP (Fotó: Ignácz Bence)

A második korcsoportban a fiúk domináltak, heten álltak színpadra a négy lány mellett. Ebben a korcsoportban a kunszentmártoni Képli Barbara tartott bemutatót. A zsűrit neves zenei szakemberek képviselték pénteken többek között Romhányi Áron, a United Zenekar billentyűse, Pély Barnabás a United zenekar frontembere, énekesek - Tóth Gabi, Brasch Bence, SP valamint Tomi az Anti Fitnessből. A zsűri elmaradhatatlan tagjaként jelen volt Molnár László, a Musical Színház igazgatója, valamint Frankó Attila, a Frankó Produkciós Iroda tulajdonosa.
A kulturális központ nagyterme a pénteki versenyre a várakozásoknak megfelelően zsúfolásig megtelt. Már a bemutatót éneklők produkcióit is óriási ováció fogadta, a versenyen pedig még jobban felforrósodott a hangulat. Hatalmas tapssal fogadta a közönség a helyi indulókat, de az előadások közben az is kiderült, hogy komoly szurkolótábor érkezett Debrecenből. A zsűri - Pély Barnabással az élen - a megszokott kritikussággal értékelte a produkciókat, de a legjobbaknál csak az elismerés szavai hallatszódtak. Az első tíz pontos teljesítményt a nagyszénási Tóth Angelika kapta, a maximális pontszámot pedig nem más, mint Molnár László adta. Az elismerések és dicséretek mellett néhány induló komoly kritikát is kapott, volt akinél még olyan javaslat is elhangzott, hogy manökenként vélhetően sikeresebb lenne, mint énekesként.
Az énekesek produkcióit követően, a pontszámok összevetésénél derült ki, hogy az idősebbek között azonos pontszámmal áll az élen két versenyző. Így „széténeklés" mellett döntött a zsűri, amelyet a békési Sas Attila László nyert.
A jövő profijai után a jelen sztárjai is színpadra léptek; a zsűri énekes tagjai is előadtak egy-egy dalt. Az eredményhirdetésen kiderült, kik nyerték kategória győztesként a görögországi utazást, illetve második helyezettként az egy-egy hosszú hétvégét Badacsonytomajban. A dobogó harmadik fokára állók ajándékcsomagot kaptak.
A 2010. évi „Az Én Hangom" énekverseny végeredménye


A 16 éven aluliaknál: 1. Szécsi Erzsébet (Budapest), 2. Bakos Bettina (Orosháza), 3. Varga Zsófia (Szeged).


A 16 és 35 év közötti énekeseknél: 1. Sas Attila László (Békés), 2. Pusztai Gábor (Debrecen), 3. Rácz Renáta (Békés).


Különdíjasok. A SzabóZ Lemezkiadó által felajánlott lemezszerződést Szécsy Erzsébet nyerte. A Frankó Produkciós Iroda által felajánlott fellépési lehetőséget a Lecsó Fesztiválon Csudai Máté nyerte.

Malatyinszki András

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 27. 12:53, péntek | Belföld

Visszaesésben a nyomtatott sajtó, kivéve a Szuperinfó!

15 százalékkal estek a print napilapok, a netről is tűnnek el az olvasók, a Kiskegyed.hu és a Szuperinfó viszont tarol - írja a Kreatív.hu.