Városlista
2024. szeptember 29, vasárnap - Mihály

Hírek

2010. Február 12. 11:00, péntek | Helyi
Forrás: Hír6.hu

Szolgálunk és vérünk

Szolgálunk és vérünk

Fogdára kerültek a csabai sportolók a véradónapon.
Békéscsabai sportolók, színészek, civil polgárok, valamint a Békés megyei kapitányság munkatársai is vérüket adták az I. Országos Rendőrségi Véradónapon, csütörtök délelőtt

2008. február 11-én, szolgálatteljesítés közben életét vesztette Borbély Zoltán posztumusz rendőr hadnagy Esztergomban - mondta Albert István. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese hozzáfűzte: „Borbély Zoltán halála első évfordulóján az Esztergomi Rendőrkapitányság állománya azzal tisztelgett munkatársunk emléke előtt, hogy a kapitányság épületében, a helyi véradóállomás közreműködésével szolidaritási véradást szervezett".


Eligazítás (még több kép)

Idén, az ország minden megyéjében, több helyszínen megrendezték az I. Országos Rendőrségi Véradónapot. Az önkéntes véradással nemcsak Borbély Zoltánnak kívánnak emléket álltani, hanem azok előtt is, akik szolgálatuk teljesítése közben haltak hősi halált.

A közel száz békéscsabai véradó között jelen voltak a Békés Megyei Jókai Színház művészei, az NBI-es kézis lányok, a város NB2-es foci csapatának a legénysége, továbbá tiszteletüket tették a legfelsőbb osztályban játszó röplabdás lányok is.

A délelőtti órákban, a kapitányság épülete előtt Nagy Attila, a csabai röpisek edzője Várhegyi Anikó és Szabó Anita társaságában várt Fésűs Erzsébetre, aki történetesen egy tanúkihallgatáson vett részt az épületben. Majd idővel megérkezett Fésűs is, akinek szerencsére a kezére se bilincs nem került, se vérét nem vették. Az egyedüli véráldozat szerepét Nagy Attila vállalta magára, ugyanis a lányoknak minden energiára szükségük lesz az esti UTE Volley elleni meccsre.


Attila, az áldozati bárány (fotók)

A véradáson kívül, Hudák Pál rendészeti igazgató egy bonusz programra, egy kis fogdalátogatásra invitálta a kíváncsi sportolókat.

Such Tamás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 28. 09:11, szombat | Életmód

Néptánc- és táncházrekord született a budapesti Kossuth téren

Első alkalommal felállították a néptánc magyar rekordját, míg megdöntötték a táncházas körtánc magyar rekordját a résztvevők pénteken Budapesten a Kossuth téren, az Európai Sporthét alkalmával rendezett megmozduláson.