Városlista
2024. szeptember 29, vasárnap - Mihály

Hírek

2010. Február 17. 14:00, szerda | Helyi
Forrás: Békéscsaba Megyei Jogú Város

Tavaszra megszépül Póstelek

Tavaszra megszépül Póstelek

Békéscsaba Megyei Jogú Város kezdeményező szándéka révén, ez év tavaszán megtapasztalhatják a természetkedvelők, kirándulni vágyók, hogy Póstelek visszanyeri régi, rendezett , kellemes formáját.

Az önkormányzat, hogy régen tervezett szándékát megvalósíthassa, bérbe adta a kempinget és az autósmozit a Köviép Kft. - nek, annak fejében, hogy a társaság biztosítja a kemping és az autósmozi működtetését, és a kastéypark területén rendezvények megszervezésére kapott jogot, ennek fejében további fejlesztéseket, illetve ezen területek üzemeltetését, rendben tartását vállalták fel.

Az egészséges ivóvíz biztosítása érdekében a beruházó az önkormányzattal együtt, közös beruházással kiépíti a Gerla - Póstelek közötti vezetéket.

A napokban meg is érkezett a vízjogi létesítési engedély, és tervezik a munka kivitelezését az időjárás függvényében.

A társaság intenzív munkája eredményeként az arra kirándulók már tapasztalhatják a változásokat. Pl. Az autósmozi melletti területen füves focipályák kialakítása van folyamatban, melyet már nyár közepétől be is üzemel a társaság. A kemping területének megtisztítása már befejeződött, így az időjárás enyhülése után, megkezdik a felújításokat, hogy a létesítmény ez év április végén, május elején megnyithassa kapuit. Ugyanezek a paraméterek vonatkoznak az autósmozi területére is, hiszen az előbb említett időjárás enyhülése után, megkezdődhet a vetítővászon előtti területen egy állandó színpad létesítése, mely így az autósmozi „funkció „ mellett további rendezvények lebonyolítását is lehetővé fogja tenni.

A parkerdőben a régi sétány visszaállítását valósítják meg tűzrakó helyekkel, padokkal, szemetes edényekkel, valamint tervezik a parkerdő bejáratánál lévő büfé helyreállítását és újra üzembe helyezését is, mely kiszolgálná a túrázókat, kirándulókat, illetve a kemping lakóit egyaránt.

Elkezdődött továbbá a Wenckheim kastély rom környezetének rendbetétele, vadhajtásoktól, aljnövényzettől, vadszőlőktől való mentesítése, és a kastély körbejárhatóságának megteremtése. Ezeknek a munkálatoknak az irányítását, és így a szakmai háttér biztosítását a társaság Szelekovszky László nyugalmazott környezet és természetvédőre bízta.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 28. 09:11, szombat | Életmód

Néptánc- és táncházrekord született a budapesti Kossuth téren

Első alkalommal felállították a néptánc magyar rekordját, míg megdöntötték a táncházas körtánc magyar rekordját a résztvevők pénteken Budapesten a Kossuth téren, az Európai Sporthét alkalmával rendezett megmozduláson.