Városlista
2024. szeptember 29, vasárnap - Mihály

Hírek

2010. Március 22. 09:00, hétfő | Helyi
Forrás: Hír6.hu

Tóth Katányi volt a különbség

Tóth Katányi volt a különbség

A Békéscsaba simán nyert Kiskunhalason.
Az alapszakasz utolsó idegenbeli mérkőzésén a Békéscsaba Kiskunhalasra látogatott. A papírforma és az őszi eredmény alapján nem is lehetett más a célja a Mátéfi Eszter csapatnak, mint a könnye

Hazai pályán idei legnagyobb arányú győzelmét aratta a Mondi-Békéscsabai Előre NKSE gárdája ősszel a Kiskunhalas ellen, így nem meglepő, hogy ezúttal a halasi meccsen is biztos sikert vártak a csapattól a vezetők és a drukkerek. A november 13-i mérkőzésen nem kevesebb, mint harminc gól volt a két gárda közti különbség. A bő négy hónap alatt sokat fejlődő Kiskunhalas összeszedettebb játékot mutatott az utóbbi hetekben, de ettől függetlenül - kis jóindulattal - sem lehetett nehéz ellenfélnek titulálni a bajnokságban mindössze két pontot gyűjtő csapatot.


A gólok számát tekintve, éppen egy Tóth Katányi különbség volt a két csapat között

A vendég lila-fehérek vélhetően hamar dűlőre akarták vinni a dolgot, hiszen már az első tíz perc elteltével nyolc gól volt a két csapat közötti különbség. A folytatásban viszont, mintha egy kicsit elkényelmesedtek volna a vendégek, védekezésben gyengébb teljesítményt nyújtottak, így a hazaiak tudták tartani a viharsarkiak tempóját. A játékrész közepén egy picit közelebb kerültek Éles József tanítványai a csabaiakhoz, de azután a hajrára visszaállt a két csapat között a hét-nyolc gólos különbség.
A második játékrész is hasonló forgatókönyv szerint zajlott, a vendégek őrizték előnyüket, s a hazaiak hiába próbáltak meg mindent, nem tudtak közelebb jutni ellenfelükhöz. A Békéscsabában a korábban kevesebbet játszó Gávai, és Szögi is lehetőséget kapott, akik közül most Gávai Szonja három gólt is szerzett. A több variációt is kipróbáló Mátéfi Eszter csapata az ötvenedik perc környékén érte el a tíz gólos különbséget. A hajrában még nőtt is a két csapat közötti differencia, de végül az utolsó pillanatokban faragtak a hátrányukból a házigazdák.
A lelkesen és határozottan játszó békéscsabaiak abszolút megérdemelt győzelmet arattak a bajnoki tabella utolsó előtti helyén álló, az egész szezonban mindössze két pontot gyűjtő Kiskunhalas ellen. A Mondi-Békéscsabai Előre NKSE gárdája az alapszakasz utolsó bajnoki mérkőzését március 25-én hazai pályán játsza. Ezen a találkozón a Dunaújváros csapata lesz az ellenfél, amely március 19-én hazai pályán szenvedett 16 gólos vereséget a Debrecentől.

Kiskunhalas-NKSE Bravotel-Mondi-Békéscsabai Előre NKSE 26-36 (12-20)
NB I-es női kézilabda-mérkőzés.
Kiskunhalas, 400 néző. V: Hargitai G., Markó G..
Kiskunhalas: Guiu - Kokas, Tamás M. 2, Leposava 11 (1), Budecevic 2, Szarka 1, Gerstmár Sz. 2 (1). Csere: Pethő (kapus), Domokos 2 (1), Szűcs N. 1, Kárpáti, Virág 5. Edző: Éles József.
Békéscsaba: Tóth Zs. - Bódi 5, Nikolayenkó 9 (3), Tóth K. 10, Mózes-Rácz, Szekeres 5, Kelemen 4. Csere: Futaki (kapus) Gávai 3, Szögi, Cifra, Kisfaludy. Edző: Mátéfi Eszter.
Kiállítások: 6, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 6/3, ill. 3/3.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 29. 08:24, vasárnap | Sport

Jobban van Kempf Zoltán BMX-versenyző

Kielégítő és megnyugtató az állapota Kempf Zoltán BMX-versenyzőnek, aki a múlt héten szenvedett súlyos balesetet Svájcban.