Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2010. Április 12. 15:00, hétfő | Helyi
Forrás: Hír6.hu

Tótkomlóson rövidesen a lovaké lesz a főszerep

Tótkomlóson rövidesen a lovaké lesz a főszerep

Negyedik alkalommal rendezik meg az amatőr fogathajtó versenyt.
2010-ben immár negyedik alkalommal rendeznek fogathajtó versenyt Tótkomlóson, amely harmadik éve viseli a szervező Orosházi Lovas Egyesület elhunyt tagjának, Gyúrós Pálnak a n

Az Orosházi Lovas Egyesület és annak tótkomlósi tagjai először 2007-ben rendeztek amatőr fogathajtó versenyt a Békés megyei Tótkomlóson. Egy évvel később, immár az elhunyt egyesületi tag, Gyúrós Pál nevét felvevő rendezvényen 32 fogatot és 6 ügetőt látott a több mint 600 kilátogató tótkomlósi és vidéki érdeklődő.

A verseny sikere azóta töretlen, idén immár negyedszer kerül rá sor a kiskomlósi ladacross pályán. A IV. Gyúrós Pál Tótkomlósi Amatőr Fogathajtó Versenyre a tavalyinál több, legalább 30-40 nagyló fogatot és tucatnyi egyéb lovast várnak április 24-én. 2009-ben Tótkomlós mellett Békéssámson, Békésszentandrás, Csanádpalota, Elek, Gyula, Kondoros, Nagymágocs, Nagyszénás, Orosháza, Székkutas és Újkígyós fogathajtói látogattak el a versenyre, akik idén is jelezték részvételüket.

- Szeretnénk folytatni ezt a hagyományt, és minden évben nívósabbá tenni az emlékversenyt - fogalmazott ifj. Gyúrós Pál, a névadó Gyúrós Pál fia, aki szervezőként veszi ki részét a versenyből. - A tavalyi ezer látogató után remélem, idén még többen látogatnak ki a versenyre, amely a lovasok mellett a családoknak is kínál programokat. A korábbi évekhez hasonlóan fogathajtó, ügető és távlovas verseny kerül megrendezésre környékbeli versenyzők részvételével, emellett pedig kirakodóvásár, állatsimogató, valamint csikós- és íjászbemutatók színesítik a programot - mondta a szervező.

A rendezvényre április 24-én, szombaton kerül sor a tótkomlósi ladacross pályán, a versenyre a belépés mindenki számára ingyenes.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.