Városlista
2024. szeptember 29, vasárnap - Mihály

Hírek

2010. Március 23. 11:00, kedd | Helyi
Forrás: Békéscsaba Online

Újra Közéleti mozaik a Békés Megyei Tudásház és Könyvtárban

Újra Közéleti mozaik a Békés Megyei Tudásház és Könyvtárban

"Közéleti mozaik - művészeti illusztrációkkal" címmel újra jelentkezik a Békés Megyei Tudásház és Könyvtár rendezvénysorozata, melynek vendége Dr. Erdész Ádám a Békés Megyei Levéltár igazgatója lesz, beszélgetőtársa D

Az est témája a múlt és jelen összefüggéseit vizsgálja: az évszázadok alatt kialakult feltételrendszerek egy része - természetföldrajzi, gazdasági adottságok, infrastruktúra - kézzelfogható, más része - iskolázottság, munkakultúra - viszonylag könnyen feltárható. Ugyanakkor vannak olyan tényezők, amelyek alig láthatóak, de mégis erőteljesen hatnak kultúránkra, mert egymást követő nemzedékeken keresztül beleépültek az adott területen élő népesség mentalitásába. Peter Dinzelbacher történész ezt a következőképpen fogalmazta meg: "A történelmi mentalitás a szokások, gondolkodási formák, tapasztalatok olyan tényező együttese, amely egy meghatározott időben, egy meghatározott közösségen rajtahagyja a lenyomatát."

A rendezvény időpontja 2010. március 25. csütörtök, 17.00

A programsorozat havonta jelentkezik a Békés Megyei Tudásház és Könyvtárban.

Forrás: Lukoviczki Anna, Békés Megyei Tudásház és Könyvtár

-szkv-


Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 29. 08:24, vasárnap | Sport

Jobban van Kempf Zoltán BMX-versenyző

Kielégítő és megnyugtató az állapota Kempf Zoltán BMX-versenyzőnek, aki a múlt héten szenvedett súlyos balesetet Svájcban.