Városlista
2024. július 6, szombat - Csaba

Hírek

2010. Január 26. 11:00, kedd | Helyi
Forrás: InfoBékéscsaba.hu

Üléseztek a Békés megyei harcművészek

Üléseztek a Békés megyei harcművészek

Békéscsabán, a Lencsési Közösségi Házban tartotta meg éves közgyűlését a Békés Megyei Harcművész Szövetség. Gregor László elnök egészítette ki szóban az írásban előre kiküldött beszámolót.

A megyei szövetség klubjai több országos bajnokságnak adtak otthont 2009-ben, s a résztvevők megelégedetten távozhattak a lebonyolítás jó színvonala miatt. Sikeresen került megrendezésre számos szakmai jellegű szemináriumra is.


A tavaly 25 éves megyei szövetség jubileumi BUDO gálája méltón reprezentálta a megyei szövetséget - köszönhetően a különböző irányzatok és klubok összefogásának. Számos nemzetközi versenyen, Világ- és Európa-bajnokságon szereztek érmeket a Békés megyei sportolók, ezek közül is kiemelkedik Szabó László kick-box light-contact felnőtt világbajnoki címe.


Szervezettség terén igaz, hogy nem gyarapodott az új klubok száma, de 2010-ben indulnak harcművész klubok Medgyesegyházán, Békéssámsonban és Nagykamaráson. Számos külföldi harcművész nagymester oktatott békés megyében, szeminárium formájában.


A megyei szövetség korrekt munkakapcsolatban van a különböző irányzatok országos szövetségeivel és azok vezetőivel. A legtöbb települési önkormányzat segíti a harcművész klubok munkáját, lehetőségeik arányában - értéknek érezve az ott folyó munkát.


A szövetség mindent megtett a média megjelenés terén, élve a helyi sajtó, helyi televíziók és az internetes harcművész honlapok lehetőségeivel. A www.bekesiharcmuvesz.extra.hu honlap gyorsnak számító frissítésekkel ad híreket és közöl fotókat Békés megye harcművész életéről. Ezért is nagyon fontos, hogy a klubok időben, e-mail segítségével küldjék a híreket és eredményeket.


Gazdasági téren a megyei szövetség legfőbb támogatói a Békés Megyei Önkormányzat és a Secret-Őr Vagyonvédelmi KFT. A szövetség körültekintően gazdálkodott, hiszen pozitív mérleggel zárta az évet.


A közgyűlés a beszámoló vitája és elfogadása után 15 pontban fogalmazta meg a Békés Megyei harcművész Szövetség 2010 évi feladatait is. Titkos szavazással döntött a megyei alapítású kitűntetések odaítéléséről is. A legeredményesebb harcművész sportolónak járó díjat, csakúgy, mint tavaly, az idén is Szabó László, a Békéscsabai Lakótelepi SE világbajnok kick-box versenyzője lett.


Az edzők teljesítményét elismerő "Érdemes Mester" díjat Zsiga Zsolt III.DAN, az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidős Kör, és Gasparik Róbert II.DAN, a Füzesgyarmati Hegyesi kick-box SE edzője érdemelte ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 06. 08:29, szombat | Belföld

Harmadfokú hőségriasztás lép életbe vasárnaptól péntek éjfélig

Harmadfokú hőségriasztás lép életbe vasárnaptól péntek éjfélig - tudatta a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közös közleményben pénteken.

2024. Július 06. 08:28, szombat | Belföld

Szijjártó Péter: minden adott, hogy a két új paksi blokk legkésőbb a következő évtized elején szolgálatba állhasson

Minden adott ahhoz, hogy a paksi atomerőmű két új blokkja legkésőbb a következő évtized legelejére szolgálatba állhasson, s így hozzájárulhasson Magyarország energiaellátásának biztonságához

2024. Július 06. 08:25, szombat | Külföld

Vlagyimir Putyin: Moszkva a konfliktus teljes és végleges lezárását akarja

Nem fegyvernyugvást kell elérni az ukrajnai háborúban, Oroszország a konfliktus teljes és végleges lezárását akarja elérni