Városlista
2024. szeptember 29, vasárnap - Mihály

Hírek

2010. Március 16. 11:00, kedd | Helyi
Forrás: Békés Megye Online

V. Gyulai Tavaszi Fesztivál

V. Gyulai Tavaszi Fesztivál

Az országos tavaszköszöntő ünnepsorozathoz csatlakozva Gyula az idén is megrendezi a Gyulai Tavaszi Fesztivál összművészeti programsorozatát. Komolyzenei koncertek, színi előadások, hangversenyek és képzőművészeti kiállítások szórak

Az idei programsorozat „főszereplője" ki más is lehetne, mint Gyula híres szülötte, Erkel Ferenc, akinek idén ünnepeljük születésének kétszáz éves jubileumát. A bicentenáriumi év nyitányaként március 15-én a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara ad hangversenyt a művelődési ház színháztermében. Március 31-én a Gyulai Várszínház kamaratermében Erkel-díjas művészek - Binder Károly, Márta István, Tolcsvay László és Vukán György - tisztelegnek a zeneszerző zseni emléke előtt.

A könnyedebb műfajok kedvelőinek Dolhai Attila önálló koncertjét (március 17.) ajánljuk. A színházbarátok ne hagyják ki Parti Nagy Lajos A hét asszonya című darabját, a címszerepben Csákányi Eszterrel (március 23.), valamint a Soproni Petőfi Színház vendégjátékát - a társulat Arthur Miller Édes fiaim című művével érkeznek a békési városba.
Március 23-án a Gyulai Várszínház kamaragalériájában kiállítás nyílik a szentendrei Ferenczy Múzeum gyűjteményéből, a Corvin János Múzeum Kohán Képtárában pedig április 1-jétől az In Between Austria Contemporary című kortárs osztrák képzőművészeti tárlatot tekinthetik meg az érdeklődők.


Az országos tavaszköszöntő ünnepsorozathoz csatlakozva
Gyula az idén is megrendezi a Gyulai Tavaszi Fesztivált

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet


Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 29. 08:24, vasárnap | Sport

Jobban van Kempf Zoltán BMX-versenyző

Kielégítő és megnyugtató az állapota Kempf Zoltán BMX-versenyzőnek, aki a múlt héten szenvedett súlyos balesetet Svájcban.