Városlista
2024. szeptember 29, vasárnap - Mihály

Hírek

2010. Március 08. 11:00, hétfő | Helyi
Forrás: Munkácsy Mihály Múzeum

XII. Országos Textiles Konferencia

XII. Országos Textiles Konferencia

Születéstől a gyermekszobáig címmel nyílt kiállítás 2010. március 5-én a Békés Megyei Munkácsy Mihály Múzeumban. A Békés Megyei Népművészeti Egyesület, a Hagyományok Háza, és a Népművészeti Egyesületek Szövetsége XII. alkalo

Az esemény célja, hogy a népi textíliákkal foglalkozók bemutassák a nagyközönségnek az elmúlt két év alatt született új alkotásokat és megvitassák a szakterület legfontosabb gondjait, és eredményeit. A pályázatokra az ország különböző területiről, továbbá a Vajdaságból és Erdélyből 162 alkotó közel 1200 pályamunkát küldött be. Szakértőkből álló zsűri válogatta és minősítette az alkotásokat, több mint 700 tárgyat javasolt kiállításon bemutatásra és 40 népművész kapott különböző díjakat.

Az alkotások- bébi és gyermekruhák, lakástextilek, ágyneműk - ötvözik a jelen kor igényét a régmúlt idők hagyományos kézművességével. Az alkotások között találunk hímzést, szövést, csipkét, nemez, és viselet darabokat. Olyan tárgyakat, tárgy együtteseket mutatnak be az alkotók, amelyek a magyar és a Kárpát-medence nemzetiségi textil hagyományainak felhasználásával készültek.

A kiállításnak a Munkácsy Mihály Múzeum három helyszíne ad otthont, a Zöld Szalon, a Tégla Terem és a Lenkefi Terem. A kiállítás 2010. március 5-től egészen március 19-ig tekinthető meg.

A konferencia és a kiállítások szervezője a Békés Megyei Népművészeti Egyesület, együttműködő partnere a Kézműves Szakiskola.


XII. alkalommal kerül megrendezésre az Országos Textiles Konferencia és a hozzá kapcsolódó Országos Pályázati Kiállítás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 29. 08:24, vasárnap | Sport

Jobban van Kempf Zoltán BMX-versenyző

Kielégítő és megnyugtató az állapota Kempf Zoltán BMX-versenyzőnek, aki a múlt héten szenvedett súlyos balesetet Svájcban.