Városlista
2024. szeptember 29, vasárnap - Mihály

Hírek

2010. Március 11. 15:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Békés Megye Online

Zöld hályog világnap Gyulán

Zöld hályog világnap Gyulán

Immár harmadszor kerül hagyományosan megrendezésre Gyulán a Zöld hályog világnap, a Pándy Kálmán Megyei Kórház Szemészeti Osztályának szervezésében. A március 12-én megtartandó esemény keretein belül ingyenes szűrővizsgálatot tar

Az eseményen résztvevők többek között megismerkedhetnek a látás és a vakság fokozataival Dr. Pelle Zsuzsanna Ph. D., osztályvezető főorvos előadásában, Dr. Sallai Ágnes főorvos pedig a Glaucoma szakambulanciát mutatja be a jelenlévőknek, valamint beszél a zöld hályogról általában.

A rendezvény keretein belül ingyenes szűrővizsgálatot tartanak


A vakság egyik vezető okának, a zöld hályognak (Glaucoma) időben történő felismerése és kezelésbe vétele világszerte népegészségügyi feladat. Magyarországon is még mindig harmadik ok a zöld hályog a vaksági statisztikában. Ezért csatlakozik a megyei vonzásterű Glaucoma szakambulancia az egész napos szűrővizsgálatok elvégzéséhez, a kiszűrt betegek gondozásba vételéhez. Az idei évben társult a rendezvényhez a „Kreatív Formák Alapítvány" is, amely a látássérült embereknek nyújt ingyenes segítséget, képviselőik szintén ugyanott várják az érdeklődőket, hogy látásjavító segédeszközöket mutassanak be és életviteli tanácsokkal lássák el a rászorulókat. Az alapítvány tevékenységét, és a látássérülteknek való segítségnyújtási módjait Falusiné Kovács Lívia mutatja be az érdeklődőknek.

Forrás: Békés Megyei Önkormányzat - G.T.

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet


Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 29. 08:24, vasárnap | Sport

Jobban van Kempf Zoltán BMX-versenyző

Kielégítő és megnyugtató az állapota Kempf Zoltán BMX-versenyzőnek, aki a múlt héten szenvedett súlyos balesetet Svájcban.